Skip to content

Eveline Renaud

Werkwijze als afscheidsfotograaf

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis en het afscheid moet snel worden geregeld en vorm gegeven. Er zijn tegenwoordig vele mogelijkheden om het afscheid zelf in te vullen, bijvoorbeeld door zelf een lokatie te kiezen en ook het laten maken van een fotoreportage is steeds meer gewaardeerd.
Een afscheidsfotograaf is hierin gespecialiseerd. Hij of zij zorgt ervoor niet te veel op te vallen en is bekend met het maken van foto’s in moeilijke lichtomstandigheden.

Mijn werkwijze als afscheidsfotograaf is tactvol, rustig en persoonlijk. Belangrijk is om van te voren met elkaar contact te hebben om uw wensen te horen, dit kan telefonisch en dit kan eventueel ook via de uitvaartbegeleider. Voor de uitvaart zelf hebben wij dan even een persoonlijk contact. Ik zorg dat ik ruim op tijd aanwezig ben.

Welke momenten wilt u graag in beeld gebracht hebben, zoals bijvoorbeeld het sluiten en het uitdragen van de kist, de condoleance of wake, de uitvaart zelf, de momenten van troost en eventueel het samenzijn daarna.

Sommige van de aanwezigen zullen extra belangrijk voor u zijn om vast te leggen en mogelijk zijn er ook mensen die juist niet op de foto willen, dit is goed om van te voren te weten.