Skip to content

Eveline Renaud

Sociale fotoreportages en afscheidsfotograaf, Amsterdam

eveline renaud afscheidsfotograaf Amsterdam

Eveline Renaud heeft veel sociale fotoreportages op haar naam staan, in binnen- en buitenland. Ze fotografeerde onder meer mensen aan het werk in de gezondheidszorg, in de industrie en in de Amsterdamse haven. Ook legde zij jarenlang het leven op de Amsterdamse Zeedijk vast en werd met haar camera toegelaten in de Chinese keukens en op andere bijzondere plekken binnen de Chinese gemeenschap.

Klik hier voor haar website waarop deze fotoreportages te zien zijn.

In opdracht maakte ze ook vele producties voor diverse ministeries, gemeenten en organisaties -zie het curriculum vitae– in samenwerking met communicatiebureau’s, vormgevers en journalisten. In het buitenland fotografeerde ze voor diverse ontwikkelingen organisaties diverse sociale onderwerpen zoals, mijnwerkers, landarbeiders, waterprojecten en vrouwen en kinderen, tijdens haar vele reizen in oa Latijns Amerika en Afrika en Azie.

Haar foto’s verschijnen in diverse publicaties, waaronder boeken, websites, brochures, jaarverslagen, magazines en kranten.

Als fotograaf is ze altijd op zoek naar het juiste en zo natuurlijk en realistisch mogelijke moment. Nooit geforceerd, altijd met de focus op de mensen en situaties die ze vastlegt. In sommige situaties, zoals bij emotionele bijeenkomsten, weet ze zichzelf met haar camera ‘onzichtbaar’ te maken en toch de juiste sfeer vast te leggen.

Eveline Renaud: ‘Ik probeer de mensen die ik fotografeer op hun gemak te stellen en een goede omgeving voor hen te creëren. Altijd gemotiveerd, met empathie en volle aandacht voor mijn onderwerpen.’